Klanten getuigen

Ik wou graag verhuizen, maar zag erg op tegen de papierwinkel. Mijn huisbankier stelde me een hypotheek aan, waar ik me toch niet helemaal goed bij voelde. Ik ging voor een tweede opinie naar Hypotheeklenen.be en mijn voorgevoel werd bevestigd: met hulp van Hypotheeklenen.be heb ik nu een hypotheek die veel goedkoper is dan bij mijn eigen bank.

Jaqcueline
Zo maakt je huis een goede indruk op potentiële kopers
13 februari

Zo maakt je huis een goede indruk op potentiële kopers

Geschreven door Hypotheek Lenen

Je huis verkopen vraagt enige inzet en aandacht. Natuurlijk zijn er de gebruikelijke zaken, zoals het al dan niet inschakelen van een verkoopmakelaar en het in de markt zetten van je woning via diverse kanalen. Maar ook andere (kleinere) handelingen kunnen bijdragen aan een succesvolle verkoop. Mensen kopen een huis voor een zeer groot deel op gevoel. Het is dus belangrijk om op die gevoelens in te spelen. Hoe? Lees snel verder!

De eerste indruk telt voor twee!

Het eerste dat potentiële kopers zullen zien wanneer ze je huis komen bezichtigen, is de buitenkant. Zorg er dus voor dat deze buitenkant fris, fraai en verwelkomend oogt. Heb je een voortuintje? Zorg er dan voor dat het gras en eventuele plantjes en bloemen er netjes bij staan. Schenk daarnaast ook aandacht aan je gevel. Heb je middelen om nog wat last-minute renovaties uit te voeren, dan raden wij dit te allen tijde aan. Die investering haal je er doorgaans dubbel en dik uit, wanneer je huis eenmaal verkocht is. Een mooie, goed onderhouden gevel straalt betrouwbaarheid uit, iets waar kopers zeker naar op zoek zijn.

Opgeruimd staat altijd netjes

Zijn de bezoekers eenmaal binnen, dan is het raadzaam ervoor te zorgen dat ze in een keurige woning terechtkomen. Natuurlijk dien je er voor te zorgen dat alles proper is; dus dweil die vloeren, poets de keuken en badkamer en zet de vuilnis buiten. Zorg er ook voor dat er geen vuile vaat in de wasbak staat, dit komt niet verzorgd over.

Naast schoonmaken is het ook verstandig om zaken op te ruimen. De stelregel is: hoe leger je huis, hoe meer ruimte er over is voor visualisatie. Potentiële kopers moeten zichzelf in jouw huis kunnen zien wonen en dat gaat alleen maar als daar de nodige ruimte voor beschikbaar is. Vooral persoonlijke tierelantijntjes en foto’s en dergelijke kun je best opbergen tijdens bezichtigingen.

Maar het gezellig en sfeervol

Komen de bezoekers overdag? Dan misstaat een bloemetje en plantje hier en daar zeker niet. Groene addities fleuren zelfs de meest saaie ruimte in een oogwenk op. Ook kun je her en der strategisch een sierkussentje plaatsen, een plaid neerleggen en/of een mooi kleedje onder een tafel plaatsen. Houd het wel simpel, gebruik je teveel accessoires dan wordt het al gauw te druk. Heb je bezoekers in de avonduren? Dan is een sfeervol kaarsje in elk vertrek een aanrader. Kaarsen verspreiden een gezellige en warme gloed, die een ruimte direct uitnodigend maakt. Je bezoekers zullen zichzelf al zien zitten in je knusse woonkamer!

Probeer te denken vanuit de positie van de koper

Het beste advies luidt eigenlijk altijd: verplaats jezelf in de koper. Als jij een huis koopt, waar let je dan op? Wat wil je graag zien en wat juist niet? Probeer de antwoorden op deze vragen toe te passen in je eigen woning en je gehechtheid aan je eigen spulletjes even los te laten. De koper is immers op zoek naar een huis, niet naar een inrichting. Bekijk je het op deze objectieve manier, dan zul je zeker en vast snel een koper vinden!

Wil je na de verkoop van je woning een nieuw huis kopen? En zou je graag willen weten hoe het precies zit met het overzetten van je hypothecaire lening? Dan is HypotheekLenen er voor jou. Wij beschikken over een database met meer dan 25 hypotheekverstrekkers, waardoor wij altijd in staat zijn de beste en meest passende hypotheek voor je te vinden. Neem nu contact met ons voor een afspraak!


Lees tips & adviesBereken uw hypotheek

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.