Klanten getuigen

Ik wou graag verhuizen, maar zag erg op tegen de papierwinkel. Mijn huisbankier stelde me een hypotheek aan, waar ik me toch niet helemaal goed bij voelde. Ik ging voor een tweede opinie naar Hypotheeklenen.be en mijn voorgevoel werd bevestigd: met hulp van Hypotheeklenen.be heb ik nu een hypotheek die veel goedkoper is dan bij mijn eigen bank.

Jaqcueline
Wat kun je beter nooit zeggen tijdens een huisbezichtiging?
26 april

Wat kun je beter nooit zeggen tijdens een huisbezichtiging?

Geschreven door Hypotheek Lenen

Wanneer je je woning gaat verkopen, dan komen er op een gegeven moment natuurlijk bezoekers op af. Mensen willen je woning bezichtigen voordat ze tot aankoop over gaan. Het is daarom altijd noodzakelijk om je woning perfect op orde te hebben voordat de bezichtigingen aanvangen. Zorg voor een fris, schoon en opgeruimd huis. Misschien kun je ook home staging overwegen? Dit heeft in het verleden vaak geleid tot snellere verkopen en hogere biedingen.

Naast het proper maken van je woning, is het ook heel belangrijk om de bezichtigingen zelf goed te begeleiden. Wij raden aan altijd een verkoopmakelaar in te huren, omdat dit nu eenmaal specialisten binnen het werkveld zijn. Wil je toch liever zelf de huisbezoeken doen? Wees dan formeel, netjes en zorg er tevens voor dat je bepaalde dingen nooit zegt.

Hieronder hebben wij de drie grootste misstappen bij een huisbezichtiging voor je opgesomd, zodat je die vast kunt vermijden.

1. De woning is te krap voor ons: we gaan ruimer wonen

Ga je groter wonen? Misschien omdat je gezin wordt uitgebreid, of omdat je simpelweg zelf meer ruimte wilt? Zeg dit dan nooit tegen mensen die aan het rondkijken zijn. Waarom? Woorden hebben redelijk veel invloed op de manier waarop iemand ergens tegenaan kijkt. Als jij insinueert dat je woning klein is, dan zullen de mensen die je woning bekijken dit ook zo ervaren. Vervolgens vragen ze zich ook af, of hun eigen gezin wel past in je woning. Beter niet doen dus!

2. Natuurlijk is de prijs bespreekbaar!

Een andere uitspraak die meer kwaad dan goed kan doen, is aan te geven dat over de prijs best kan worden onderhandeld. Iedereen weet dat de vraagprijs een richtlijn is, maar op deze manier maak je het wel heel gemakkelijk voor anderen om een heel laag bod te doen. Indien je mensen wilt enthousiasmeren, dan kun je beter zeggen dat er veel geïnteresseerden zijn in je woning. Dit zet aan tot snellere biedingen. Is het trouwens niet waar? Lieg dan niet, want daar prikt men veelal zo doorheen. Wijs de huisbezoekers dan gewoon op alle positieve punten van je woning.

3. De perfecte woning zal je toch nooit vinden

Zijn er wat punten aan je woning die misschien lastig zijn voor anderen? Zoals een ligging aan een drukke weg, of een klein terrasje? Probeer dit dan niet te bagatelliseren, dit vinden mensen nooit prettig. Probeer gewoon eerlijk te zijn en geef aan, dat je er zelf nooit last van hebt ondervonden. Bijvoorbeeld omdat je huis goed geïsoleerd is, of omdat je kleine terrasje wél precies op het zuiden ligt.

Hypotheek Lenen kan veel financiële zaken voor je verduidelijken

De verkoop van je woning is geen simpele of rechtlijnige aangelegenheid. Er komt altijd veel bij kijken; vanaf het moment dat je woning online staat tot aan het moment, dat je de sleutels overhandigt aan de nieuwe eigenaar. Wij kunnen je in ieder geval op financieel vlak bijstaan, bijvoorbeeld met een overbruggingskrediet indien je naar een nieuwe woning verhuist. Benieuwd naar onze diensten? Contacteer ons gerust eens voor meer informatie.


Lees tips & adviesBereken uw hypotheek

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.