Klanten getuigen

Voor mijn eerste huis heb ik aangeklopt bij Hypotheeklenen.be. Alles werd duidelijk uitgelegd en er is goed de tijd genomen om mij te helpen aan een goedkope hypotheek. Met de selectie van Hypotheeklenen.be heb ik snel een goedkope hypotheek kunnen afsluiten. Binnen twee weken was alles rond.

Stijn
Waar op letten bij het kopen van een huis of appartement?
30 juni

Waar op letten bij het kopen van een huis of appartement?

Geschreven door Hypotheek Lenen

Ben je van plan voor het eerst een huis of appartement te kopen? Dan zijn er enkele zaken waar je best goed op let.

Een huis of appartement kopen is geen simpele opgave; het vereist gedegen voorbereiding en onderzoek.
In dit artikel leggen wij 4 tips aan je voor, die starters op de woningmarkt zijn opgevallen tijdens de aankoop van hun eerste woning. Met deze tips kun je leren van hun fouten en zelf goed voorbereid aan de slag gaan!

Tip 1: Bereken van tevoren wat je precies kunt lenen

We kunnen niet genoeg benadrukken, hoe belangrijk het is om je toekomstige maandlasten op een verantwoordelijke wijze te berekenen. Je zit immers vele jaren aan je hypothecaire krediet vast en het is zaak, om hier realistisch in te stappen. Dus maak een lijst met je inkomsten, uitgaven en eventuele opties tot promotie in de toekomst. En zoek vervolgens echt alleen maar naar huizen, die binnen dit vooraf bepaalde plaatje passen.

Tip 2: Bekijk alle opties voor je hypotheek en ga niet bij slechts één bank langs

Veel nieuwe huiseigenaren maken de fout, om bij het kopen van een woning of appartement naar hun eigen bank te gaan uit een soort gevoel van vertrouwen.
Natuurlijk; je eigen bank voelt vertrouwd en prettig. Maar dat hoeft niet te betekenen, dat het aanbod van jouw bank ook de beste keuze is voor jou. Er zijn zoveel verschillende hypotheekaanbieders, dat het altijd slim is om rond te kijken naar alle diverse opties.

Vergelijk het met het zoeken naar en goed paar bergschoenen: je zult eerst een aantal paar aan moeten trekken, eer je weet welke schoenen het beste passen.

Wil je hier hulp bij? Hypotheek Lenen kan je gratis voorzien van onafhankelijk advies betreffende de beste hypotheek voor jou. Wij leggen 25 x hypotheekaanbieders naast elkaar en kiezen alleen die lening, die beantwoordt aan jouw wensen.

Tip 3: Neem een goede aannemer mee naar je bezichtigingen

Heb je een huis op het oog waar allicht het één en ander moet gebeuren op renovatiegebied? Neem dan zeker een aannemer of klusjesman mee tijdens de bezichtigingen. Jij zult ongetwijfeld helemaal weg zijn van het pand, maar een objectieve derde ziet alle gebreken die jij over het hoofd ziet. Om jezelf een hoop kosten op de lange termijn te besparen, gun je jezelf deze specialistische visie.

Tip 4: De verzekering ‘Bijstand aan huis’

Bij de aankoop van een huis heb je de keuze een speciale verzekering af te sluiten via je makelaar: de verzekering ‘bijstand aan huis’. Deze dekt zaken zoals jezelf buitensluiten of een lekkage in de toekomst. Neem deze (kijk ook even na of je brandverzekering dit dekt).

Want beide scenario’s (alsmede vele andere) kunnen hoog in de kosten lopen, terwijl deze verzekering slechts enkele euro's per jaar kost. Deze tip hebben vele starters meermalen genoemd en niet zonder reden.

Hypotheek Lenen zet alles op een rij voor je

Vooral het financiële gedeelte kan erg overdonderend zijn voor veel starters bij de aanschaf van een huis. Daarom zijn wij er voor je, om je te helpen met dit gedeelte bij de aankoop van je huis of appartement.

Wij kijken specifiek naar je mogelijkheden, je wensen en voorkeuren en op basis van onze bevindingen selecteren wij de beste lening voor jou. Neem vrijblijvend contact op of vraag om een persoonlijk gesprek.


Lees tips & adviesBereken uw hypotheek

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.