Klanten getuigen

Financiële producten zijn soms erg ingewikkeld, maar met de hulp van Hypotheeklenen is het allemaal goed gekomen. Dankzij de uitgebreide vergelijking en heldere uitleg, heb ik vol vertrouwen een fantastische prijs gekregen voor mijn nieuwe hypotheek.

Isabelle Tant
Verloopt de huizenjacht moeilijk? Onze tips!
15 januari

Verloopt de huizenjacht moeilijk? Onze tips!

Geschreven door Hypotheek Lenen

Je weet maar al te goed hoe je droomhuis eruit moet zien. En dat plaatje in je hoofd? Dat is moeilijk los te laten. Maar het huis van je dromen vinden, da’s een andere zaak. Zelfs als je budget het toelaat, kan die zoektocht langer uitdraaien dan gedacht.

Er zijn weinigen die (direct) hun droomhuis te pakken krijgen. Misschien moet je wel eens verder kijken en andere opties een kans geven? Enkele tips voor een moeizame huizenjacht.

Waar wil je wonen?

Meestal heb je al een idee in welke regio je graag wilt settelen. Het liefste dichtbij je vrienden en familie of misschien wel dichtbij je werk? Het eerste wat je dus zou moeten beslissen is de plek waar je je leven wilt vormgeven. En dus de plek waar je je huis moet gaan zoeken.

Vind je toch geen geschikt huis in je droombuurt of liggen de prijzen iets te hoog voor jouw budget? Dan kan je beter je locatie proberen te verruimen en in de omliggende streken een kijkje nemen. Of misschien kan je een volledig andere locatie uitproberen? Focus alleszins niet de hard op jouw droombuurt. Andere buurten zijn ook best oké als je ze een kans geeft.

Instapklaar vs. renoveren

Heel wat jonge huizenjagers gaan in het begin al op zoek naar een woning die volledig in orde is. Ze willen er natuurlijk direct kunnen inhuizen zodra de verkoop rond is. Maar een ruime instapklare woning in een leuke buurt? Daar hangt een serieus prijskaartje aan vast. Probeer tijdens je zoektocht verder te kijken dan de imperfecties van een huis.

Een woning kan namelijk altijd getransformeerd worden in het huis van je dromen! Schrap dus niet meteen een huis waar er enkele dingen je niet aanstaan. Als je budget het toelaat, kan je een huis met enkele gebreken perfect omtoveren in je droomhuis. Mits wat geduld en een beetje fantasie, natuurlijk.

De knoop doorhakken

Laat je budget het toch niet toe om alles in een huis helemaal te renoveren op het moment van de aankoop? Dan ga je gewoon keuzes moeten maken. Ga je voor dat prachtige open kookeiland of is die enorme dressing iets waar je niet zonder kan? Je kan altijd later toch nog verdere aanpassingen doen, als je weer wat geld bijeen gespaard hebt.

Jouw budget

Zoals al eerder vermeld, kost je droomhuis geld en kan je budget iets te klein zijn om direct dé woning te pakken te krijgen. Is je lening bij je bank niet goedgekeurd? Sommige banken geven soms toch dat extraatje of misschien kan iemand in de familie je wel een duwtje in de rug geven? Let wel op: geld lenen, kost ook altijd geld.

Is je budget toch nog steeds te klein voor je droomhuis? Dan maar blijven sparen en nog een tijdje een woning huren. Later kan je dan misschien direct dat droomhuis in de wacht slepen.

Hypotheeklenen helpt je graag bij het zoeken naar de best passende hypotheek voor jouw situatie. Wil jij koste wat kost dat droomhuis veroveren? Onze specialisten staan je graag te hulp. Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.


Lees tips & adviesBereken uw hypotheek

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.