Klanten getuigen

Mijn man en ik waren op zoek naar een goede hypotheek, maar zagen door de bomen het bos niet meer. Dankzij een duidelijk overzicht en een goede simulatie van Hypotheeklenen.be, werd de juiste keuze al snel erg gemakkelijk. Het uitzoeken van een hypotheek werd bijna leuk ;-).

Katrien
Vastgoedstyling: hoe kan je je huis sneller verkopen?
13 september

Vastgoedstyling: hoe kan je je huis sneller verkopen?

Geschreven door Hypotheek Lenen

Ga je je huis binnenkort verkopen? Dan is het inhuren van een vastgoedstylist zeker de moeite waard. Jammer genoeg kiezen er weinig verkopers voor deze diensten, omdat ze van mening zijn dat het niet nodig is, of veel te duur. Maar wist je dat vastgoedstyling een investering is die je vaak in veelvoud terug kan verdienen? Met vastgoedstyling kun je in de meeste gevallen je huis sneller én beter verkopen en wij leggen je graag uit waarom.

Waarom kiezen voor vastgoedstyling?

Een huis verkopen lijkt op het eerste gezicht een vrij simpele kwestie. Je zorgt ervoor dat je huis te koop wordt gezet en maakt reclame, al dan niet met behulp van een verkoopmakelaar. Vervolgens komen mensen kijken en na een poosje is er vast wel iemand, die een goed bod doet. Toch? In veel situaties blijkt deze droom echter al snel in duigen te vallen.

Verkopers hebben namelijk dikwijls een gebrek aan inzicht, omdat ze een object verkopen dat voor hen een heel persoonlijke waarde heeft. Daardoor zijn ze niet in staat dit op objectieve wijze aan te bieden, dat wil zeggen vanuit een oogpunt dat juist gericht is op de kopers. Een vastgoedstylist daarentegen weet precies waar kopers op letten en weet hier goed op in te spelen door de uitstraling en inrichting van je huis hier exact op aan te passen. Je kunt het eigenlijk zien als een extreem goede vorm van marketing.

Hoe werkt vastgoedstyling precies?

Vastgoedstyling is iets heel anders dan (een deel) van je woning een beetje op te knappen en hier en daar leuke accessoires te plaatsen. Heb je al een mooi huis, dan kan dit zeker werken. Maar is je huis allicht wat verouderd, of is de inrichting niet modern meer? Dan kan dit zeker effect hebben op de uiteindelijke verkoopwaarde.

Een vastgoedstylist pakt daarom altijd je hele huis aan, van top tot teen. Elke ruimte wordt aan een inspectie onderworpen en daarna wordt aan alle ruimten een specifieke functie toegekend. Dit is mede zodat potentiële kopers zichzelf al kunnen zien wonen in het pand. Door elke ruimte aantrekkelijk te maken, creëer je een zichzelf goed verkopend geheel.

Welke elementen in een woning worden aangepakt?

Zaken waar een vastgoedstylist onder meer op let omvatten de netheid van het huis, de lichtinval, de plaats waar de meubels staan, de kleuren die worden gebruikt en natuurlijk ook decoratieve elementen. Al deze zaken zijn voor de verkopende partij vaak moeilijk in te schatten, vooral omdat een huis nu eenmaal vol staat met persoonlijke spulletjes.

En deze spulletjes zijn juist hetgeen kopers verhindert zichzelf in het huis te kunnen zien wonen. Door objectief en marketinggericht je pand te observeren, kan een vastgoedstylist precies die elementen wijzigen, die van invloed zijn op het koopgedrag van degenen die komen kijken naar je huis.

Inzicht in je financiële situatie om te weten of vastgoedstyling iets voor jou is?

Ben je van plan om binnenkort te verhuizen en wil je graag de hoogst mogelijke opbrengst voor je woning binnenhalen? Neem dan vrijblijvend contact op met HypotheekLenen. Vastgoedstyling vereist weliswaar een investering, maar de kans is groot dat je die kunt bekostigen met bijvoorbeeld een overbruggingskrediet. Deze voorziet in een overbruggingsperiode tussen de verkoop van je oude pand en je intrek in je nieuwe pand. Doordat je op deze wijze dubbele lasten voorkomt, kun je het bedrag dat je bespaart bijvoorbeeld in vastgoedstyling investeren. Wij vertellen je graag alles dat je wilt weten!


Lees tips & adviesBereken uw hypotheek

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.