Klanten getuigen

Bij mijn vorige verhuis heb ik me voorgenomen om nooit meer zelf de hypotheek uit te zoeken. Gelukkig heb ik me aan dat voornemen kunnen houden: geen gedoe, wel goede informatie en vooral een selectie met goedkope hypotheken. Dit heeft me ontzettend veel tijd (en kosten) bespaard en ik zou het zo weer doen.

Thomas Goethals
Te veel krediet en schulden? Mogelijke oplossingen
17 januari

Te veel krediet en schulden? Mogelijke oplossingen

Geschreven door Hypotheek Lenen

Stel: je hebt in de loop van de jaren verschillende leningen of kredieten afgesloten en komt nu tot het besluit dat je deze onmogelijk allemaal tijdig kan betalen of zelfs niet kan betalen. Wat moet je doen als je schuldenlast alleen maar groter wordt en je dreigt te verzuipen in de kosten? Als je het even niet meer ziet in de krediet en schulden, zijn er toch nog enkele oplossingen die je tijdelijk even boven de grond houden.

Krediet en schulden: de gevolgen

Wat gebeurt er precies als je niet meer in staat bent om al je krediet en schulden op tijd te kunnen afbetalen? Wanneer je je kredieten niet meer eigenhandig kan aflossen, zal je op termijn de deurwaarder voor je neus krijgen en bestaat de kans dat je zelfs je woning verliest.

Hergroepeer je schulden en kredieten

Eerst en vooral: je bent zeker niet de enige én er bestaan oplossingen. Om de verkoop van je woning te vermijden, bestaan er twee mogelijkheden waar je eerst een beroep op kan doen:

Je neemt een nieuwe hypotheek met onroerende bestemming. Dit kan echter enkel als de waarde van je hypotheeklening groter is dan de som van al je schulden tezamen. Als dit het geval is, kan je je schulden laten hergroeperen in één gloednieuw hypothecair krediet. De voordelen? Je belastingvoordeel wat betreft het onroerend goed blijft ongewijzigd, de afbetalingstermijn van het nieuwe krediet kan je wijzigen tot 25 jaar. en je maandelijkse last zal een pak lager zijn! Het enige nadeel is dat de notariskosten en de kosten van de inschrijving je wel voor jouw rekening moet nemen.

Je neemt een nieuwe hypotheek met roerende bestemming. Als je hypotheek minder waard is dan de som van al je schulden, dan is behoort deze oplossing tot jouw mogelijkheid. Hierbij vervalt je belastingvoordeel, maar kan je toch zorgen dat je maandelijkse last vermindert en kan je kiezen voor een verlenging van het betalingstermijn. Je zal echter wel de kosten van de notaris en de inschrijving moeten kunnen betalen.

Te veel schulden? Blijf niet ploeteren!

Lopen de schulden op en zie je de bomen door het bos niet meer? Wacht niet te lang om hulp te vragen! De kredietspecialisten van Hypotheeklenen helpen je graag verder en zoeken samen met jou een oplossing voor jouw situatie.

Wij bekijken of een hergroepering van je schulden en kredieten tot één van de mogelijkheden behoort en gaan meteen voor jou aan de slag. Samen zorgen we ervoor dat die schulden en lasten afbetaald worden! Contacteer ons nu als je zit met dringende vragen of maak vandaag nog een afspraak met één van onze hypotheekexperts!


Lees tips & adviesBereken uw hypotheek

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.