Klanten getuigen

Ik wou graag verhuizen, maar zag erg op tegen de papierwinkel. Mijn huisbankier stelde me een hypotheek aan, waar ik me toch niet helemaal goed bij voelde. Ik ging voor een tweede opinie naar Hypotheeklenen.be en mijn voorgevoel werd bevestigd: met hulp van Hypotheeklenen.be heb ik nu een hypotheek die veel goedkoper is dan bij mijn eigen bank.

Jaqcueline
Starterswoning kopen? Goed idee!
8 juni

Starterswoning kopen? Goed idee!

Geschreven door Hypotheek Lenen

Ze zeggen wel eens dat de Belg is geboren met een baksteen in de maag. En stiekem zit daar wel wat waarheid achter. Maar liefst 75 % van de Belgen is trotse eigenaar van zijn bakstenen kasteel. Maar die beslissing neem je natuurlijk niet in één twee drie: bij zo’n aankoop komt namelijk toch heel wat bij kijken. Wij willen je alvast geruststellen: een eerste woning kopen is een topinvestering, hoe je het ook draait of keert. Hoezo dan? We leggen je graag uit waarom.

Vastgoed is altijd een goede investering

Het klinkt misschien enorm cliché, maar het is een waarheid als een koe: investeren in vastgoed is slim en het levert je sowieso wat op in de toekomst. Zeker in België is de vastgoedmarkt al decennialang enorm stabiel waarbij vraag en aanbod goed in evenwicht blijft. En ook de prijzen voor de Belgische panden blijven alsmaar stijgen: winst ga je dus sowieso hebben op lange termijn.

Een rentevoet om u tegen te zeggen

De rentevoet staat enorm laag en dat komt zeker goed van pas als je op dit moment een hypotheeklening aanvraagt. Experts verwachten de komende tijd ook geen spectaculaire stijging of schommelingen. Een lage rentevoet zorgt ervoor dat je minder interest betaalt en dat die grote investering zich dus iets sneller terugbetaalt. Je portemonnee zal je dankbaar zijn!

Verkopen verloopt snel en makkelijk

Heb je schrik dat die woning na enkele jaren toch niet dé woning van je dromen is? Daar hoef je je absoluut geen zorgen om te maken, want dat huis van jou is in een mum van tijd weer verkocht! Helaas zijn de notariskosten wat verloren geld, maar je woning kan na enkele jaren enorm in waarde zijn gestegen. Dan realiseer je toch een mooie meerwaarde.

Ga voor zekerheid

Het leven is al zo onvoorspelbaar en onzeker: als je een huis koopt, heb je toch al één zekerheid in het leven. Als je je lening netjes afbetaalt natuurlijk. Jouw maandelijkse afbetaling brengt je elke maand dichterbij jouw privé eigendom. Na een periode van ongeveer 20 jaar is dat huis volledig van jou: van vloer tot dakpan. Als je huurt, heb je die zekerheid niet en betaal je iemand anders z’n lening af.

Een eigen woning(!)

Nog een niet te onderschatten woning: je hebt je eigen stek! Jij doet wat je wilt met je woning, want het is écht helemaal van jou. Wil je een muur uitkloppen? Doe maar. Wil je het plafond knalgeel schilderen? Geen probleem. Niemand die er iets op tegen zal hebben, alleen mensen die je komen bezoeken zullen misschien even bedenkelijk kijken.

Hypotheeklenen zorgt voor jouw eigen stek

Nog niet volledig overtuigd of ben je niet zeker of je zo’n hypotheeklening financieel wel kan trekken? Hypotheeklenen zoekt het samen met jou uit. Onze experts bekijken de mogelijkheden voor jouw situatie en zoeken de meest voordelige leningen voor jou uit. Samen gaan we voor die topinvestering én jouw enige echte eigen stek! Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.


Lees tips & adviesBereken uw hypotheek

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.