Klanten getuigen

Voor mijn eerste huis heb ik aangeklopt bij Hypotheeklenen.be. Alles werd duidelijk uitgelegd en er is goed de tijd genomen om mij te helpen aan een goedkope hypotheek. Met de selectie van Hypotheeklenen.be heb ik snel een goedkope hypotheek kunnen afsluiten. Binnen twee weken was alles rond.

Stijn
Sleutel-op-de-deurwoning: goed idee?
13 december

Sleutel-op-de-deurwoning: goed idee?

Geschreven door Hypotheek Lenen

Een kant-en-klare woning waarin je direct kan inhuizen? In de laatste decennia is het sleutel-op-deurconcept enorm populair geworden en gaan meer en meer mensen voor een woning die helemaal in orde is. Enorm veel voordelen, dus. Maar hoe weet je of een sleutel-op-de-deurwoning écht iets voor jou is?

Je wil niet teveel zorgen aan je hoofd

Wanneer je gaat bouwen, heb je twee mogelijkheden: Ofwel zoek je alles zelf uit, ga je zelf op zoek naar een aannemer en zorg je er helemaal op je eigen voor dat je bouwproject goed verloopt. Een andere optie is dat je een bouwbedrijf inhuurt die alles van begin tot eind opvolgt en ervoor zorgt dat jij binnen de afgesproken tijd kan inhuizen in je nieuwe woning.

Het grote verschil? De prijs die je ervoor wil betalen en de tijd en moeite die je erin wilt steken. Wil jij je tijd liever steken in andere zaken en het zware werk aan iemand anders overlaten? Geen probleem, een aannemer neemt de volledige opvolging op zich en jij hoeft niets zelf te zoeken of vervelende administratieve taken op je te nemen.

Met andere woorden: meer vrije tijd, minder stress en minder zorgen aan je hoofd. Met een grote verantwoordelijk komt natuurlijk automatisch een hogere prijs. Heb je het ervoor over om iets meer te betalen in ruil voor minder zorgen en meer tijd? Dan is een sleutel-op-de-deurfirma een topkeuze.

Je wil optimale bescherming

Bij wie kan je terecht in geval van schadegevallen of bepaalde plaatsingen die niet correct zijn uitgevoerd? Dankzij de wet-Breyne zijn sleutel-op-deurbedrijven wettelijk verplicht om garanties in het contract te implementeren. Wat betekent dat? Aannemers mogen hoogstens 5 % voorschot vragen op de kostprijs, de rest mag je betalen wanneer de werken vorderen.

Gaat het bedrijf failliet? Dan ben je financieel dus beschermd en kan je via een andere aannemer de werken voortzetten. Loopt je bouwproject bijna ten einde en zijn er toch enkele gebreken of onafgewerkte zaken die je aan wil halen? Via de wet-Breyne is de aannemer verplicht om dit in orde te brengen op een termijn dat jullie met elkaar afspreken.

Je wil je housewarming kunnen inplannen

Wanneer je zelf aan de slag gaat, heb je vaak geen idee wanneer je woning nu écht volledig af is. Als je voor een sleutel-op-deurwoning kiest, dan zal je redelijk goed weten wanneer je kan inhuizen en al je inhuisfeestjes kan plannen. Firma’s zijn namelijk enorm goed in plannen en schattingen maken. Het risico op het oplopen van vertragingen is ook veel minder hoog. Wanneer dit wel het geval is, zal dit heel duidelijk naar jou gecommuniceerd worden.

Zelf bouwen of aannemer inhuren? Hypotheeklenen helpt je met je keuze

Ga je zelf aan de slag of wil je liever een professional inhuren om je woning te laten bouwen? Met elke keuze zitten er andere kosten en opties aan verbonden. Wil je graag je mogelijkheden en financiële opties bespreken met een specialist?

Onze experts bij Hypotheeklenen staan klaar om al je vragen te beantwoorden! Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak vandaag nog een afspraak.


Lees tips & adviesBereken uw hypotheek

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.