Klanten getuigen

Mijn man en ik waren op zoek naar een goede hypotheek, maar zagen door de bomen het bos niet meer. Dankzij een duidelijk overzicht en een goede simulatie van Hypotheeklenen.be, werd de juiste keuze al snel erg gemakkelijk. Het uitzoeken van een hypotheek werd bijna leuk ;-).

Katrien
Sleutel-op-de-deur: voor- en nadelen
10 oktober

Sleutel-op-de-deur: voor- en nadelen

Geschreven door Hypotheek Lenen

Gemak dient de mens. En dat is precies de gedachte achter de sleutel-op-de-deurformule. Door in zee te gaan met maar een bedrijf tijdens de bouw van uw nieuwe woning, wordt het hele bouwproces uit handen genomen en wordt een instapklare woning afgeleverd. Dat scheelt een hoop stress en veel gedoe. Maar toch zijn er niet alleen maar voordelen.
Ontdek in dit artikel de voor- en nadelen van de sleutel-op-de-deurformule.

Wanneer u een eigen woning bouwt, kan u ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met architecten, aannemers, elektriciens om dan zelf het hele proces goed te coördineren. Het is echter ook mogelijk om alles uit te besteden aan één partij, die volgens de sleutel-op-de-deurformule werkt.

Voordelen van de sleutel-op-de-deurformule

De sleutel-op-de-deurformule brengt nieuwe wooneigenaren veel voordelen. Zo scheelt het een hoop gedoe: geen urenlange vergelijkingen meer van offertes en ook minder onzekerheid over het kostenplaatje. Met deze formule krijgt u een veel duidelijker beeld van het totale kostenplaatje. Bovendien is het ook wel handig dat u met deze formule één aanspreekpunt heeft tijdens het hele proces.

Deze formule lijkt op het eerste gezicht veel op het aannemen van een algemene aannemer die ook het hele bouwproces coördineert. Een groot verschil is echter dat sleutel-op-de-deur-firma’s vaak werken met basisplannen en modelwoningen. Die ervaring resulteert dan weer in een gerichte en effectieve aanpak.

Nadelen van de sleutel-op-de-deurformule

De gerichte- en modelmatige aanpak van de sleutel-op-de-deurformule heeft echter ook een nadeel. Omdat de sleutel-op-de-deurformule gericht is op een snelle aflevering werken dit soort firma’s vaak met vaste leveranciers voor de materialen, waardoor de materiaalkeuze niet zo flexibel is. De eigen inbreng kan daardoor beperkt zijn. Dat is voor sommige huiseigenaren niet zo erg, maar als je graag meer eigen creativiteit wil inbrengen, kan dit moeilijker zijn.

Natuurlijk is het zo dat gemak gepaard gaat met een wat hoger prijskaartje. Door te kiezen voor een partij die al het werk uit handen neemt, komt u duurder uit dan wanneer u besluit om alles zelf te regelen.

Bovendien is het zo dat het bouwproces wat sneller verloopt waardoor ook de facturen sneller op elkaar zullen volgen. Hou hier rekening mee, omdat dit betekent dat u in een korte periode te maken krijgt met veel facturen met een snelle afbetalingsperiode.

Sleutel-op-de-deurformule, iets voor u?

Het bouwen van een huis is een grote stap, die vaak gepaard gaat met veel beslissingen en hectiek.
Met de sleutel-op-de-deurformule, wordt het grootste gedeelte van deze zorgen uit handen genomen en kan u stressvrij bouwen. Wie kan leven met een enigszins beperkte materiaalkeuze en een iets hoger prijskaartje van de totale bouw, kan een sleutel-op-de-deurformule zeker overwegen.


Lees tips & adviesBereken uw hypotheek

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.