Klanten getuigen

Voor mijn eerste huis heb ik aangeklopt bij Hypotheeklenen.be. Alles werd duidelijk uitgelegd en er is goed de tijd genomen om mij te helpen aan een goedkope hypotheek. Met de selectie van Hypotheeklenen.be heb ik snel een goedkope hypotheek kunnen afsluiten. Binnen twee weken was alles rond.

Stijn
5 x zaken die je niet mag vergeten bij het afsluiten van een hypotheeklening
13 maart

5 x zaken die je niet mag vergeten bij het afsluiten van een hypotheeklening

Geschreven door Hypotheek Lenen

Wanneer je al een tijdje op huizenjacht bent en dan eindelijk je droomwoning hebt gevonden, dan kan je natuurlijk behoorlijk enthousiast zijn. Maar er zijn dan alsnog een hoop zaken die je met een helder verstand moet regelen. Naast alle voorbereiding op de verhuis, dien je ook goed voorbereid de hypotheekonderhandelingen in te stappen.

Dit brengt aardig wat werk met zich mee qua informatievergaring. Zo zal je je financiële situatie op orde moeten hebben, maar ook is het verstandig te letten op de kosten die je gaat maken. Daarnaast zijn er enkele andere factoren die meespelen, zoals je eigen inbreng.

Wij geven je vast een lijst van 5 x zaken die je niet mag vergeten bij het afsluiten van een woonlening.

1. Bereken goed je maandlasten van tevoren

Je maandlasten zullen de komende decennia blijven bestaan als het gaat om je hypotheekbetalingen. Maak dus een solide berekening, die zowel je inkomsten als je uitgaven helder in kaart brengt. Er is niets zo ongemakkelijk, als een hypotheek afsluiten die naderhand te hoog blijkt te zijn. Door je financiële mogelijkheden tijdig in kaart te brengen, bespaar je jezelf een hoop ingewikkelde toestanden.

2. Bereken ook de exacte totale kosten die je zult maken

Naast de prijs van je nieuwe woning, zal je nog meerdere extra kosten moeten betalen om je huis daadwerkelijk aan te kopen. Neem deze zeker mee in je berekening, om een realistisch beeld te hebben van je opties.

Dit zijn kosten zoals:

  • Mogelijke BTW bij de aankoop van een nieuwe woning, dit bedraagt 21%
  • Registratierechten voor de aankoop van een pand
  • Notariskosten voor het opstellen van de akten, alsmede de BTW hierover
  • Lening- en dossierkosten die je aan de bank moet betalen, deze houden onder meer de registratie van het krediet in, inschrijvingsrecht en dossierkosten die bank-specifiek zijn
  • Het ereloon van je eventuele aankoopmakelaar
  • De betalingen voor een schuldsaldo- en brandverzekering bij aanvang van je krediet

3. Zoek online naar de beste lening en houdt het niet bij één aanbieder

Ga zeker hypotheekshoppen en niet naar de eerste de beste bank! Rentevoeten en voorwaarden verschillen onderling enorm, dus je doet er goed aan onderzoek te doen naar de voor jou beste lening. Natuurlijk kan Hypotheek Lenen je hierbij helpen, dit scheelt je een hoop zelfstandig onderzoek.Wist je dat we bij HypotheekLenen.be dit werk voor jou doen? Contacteer ons voor een vrijblijvende simulatie. Of bereken je hypotheeklening online.

4. Sluit absoluut ontbindende voorwaarden af

Wanneer je eenmaal over gaat tot het aankopen van een woning, dan zal je een compromis moeten sluiten met de verkopende partij. Neem hier in ontbindende voorwaarden op, zoals het verkrijgen van een lening. Hiermee behoed je jezelf voor hoge boetes, indien je mogelijkerwijs het huis toch niet zal kunnen kopen (wegen niet verkrijgen van een hypotheeklening).

5. Bekijk je opties voor de eigen inbreng

Kijk ook zeker of je in je vriendenkring of van familie geld kunt lenen. Hoe hoger je eigen inbreng namelijk is, hoe minder je van de bank zal hoeven lenen. En dit scheelt je op de lange termijn een hoop rentekosten. Wil je zekerheid aangaande je financiële situatie?

Hypotheek Lenen helpt je graag verder met jouw hypotheekwensen. Wij kijken naar jouw exacte mogelijkheden en zoeken naar de meest aansluitende hypothecaire kredieten, die precies bij jouw wensen en opties passen. Contacteer ons voor het inplannen van een afspraak of vrijblijvend advies.


Lees tips & adviesBereken uw hypotheek

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.