Klanten getuigen

Voor mijn nieuwe woning was ik op zoek naar goed en onafhankelijk advies. Hypotheeklenen.be heeft mij goed voorzien van de juiste informatie, zodat ik snel en zonder veel zorgen een weloverwogen beslissing kon nemen. Ik kan het iedereen aanraden!

Marnix Vramhout
Lening herbekijken? Wat kan je doen?
10 januari

Lening herbekijken? Wat kan je doen?

Geschreven door Hypotheek Lenen

Wanneer rentevoeten erg laag staan, is het aangeraden om een je lening te laten herbekijken en herfinanciering te overwegen. Kan je je deze rentevoet laten wijzigen op elk moment van het jaar en hebben andere factoren hier invloed op? Een overzicht van alle potentiële vragen die je jezelf zou kunnen stellen.

Kan je je lening herbekijken als je nog andere kredieten hebt lopen?

Normaal gezien heeft een ander krediet geen invloed op de mogelijkheid tot herfinanciering. Natuurlijk verloopt het proces nét iets makkelijker als je kredietlasten via één maandlast kunnen terugbetaald worden.

Kan je kredieten of leningen laten hergroeperen?

Het is zeker en vast mogelijk om dit te laten onderzoeken. Sommige Belgische kredietverleners geven je namelijk de kans om ook andere lopende leningen te laten herzien wanneer je je woonkrediet wil herfinancieren. Zo’n herziening wordt wel eens het “hergroeperen van kredieten” genoemd. Via zo’n herfinanciering kan je maandlast aanzienlijk geoptimaliseerd worden.

Wat zijn de voorwaarden voor een hergroepering?

Om ervoor te zorgen dat je maandlast minder wordt en dus aantrekkelijker voor jou persoonlijk, zal je eerste aan enkele voorwaarden moeten voldoen. Ten eerste mag je maar één extra maandlast hebben en moet deze hoger liggen dan de som van je vroegere maandaflossingen.

Ten tweede is het belangrijk om voor een duidelijk overzicht te zorgen van je maandelijks budget. Vervolgens zal je je kredietlast goed moeten spreiden over een langere tijd.

Wat als hergroepering niet mogelijk is?

Is het in jouw geval niet mogelijk om één woonkrediet te hergroeperen met één maandtermijn? Dan kan er ook gewerkt worden met twee voorschotten in één kredietovereenkomst. Op die manier beschik je over één hypothecair krediet met 2 verschillende maandtermijnen.

Wat gebeurt er met je woonbonus?

Heb je na zo’n herfinanciering nog altijd recht op de woonbonus? Dat hangt af van het moment waarop je je oorspronkelijke hypothecaire lening hebt afgesloten en zal je ook dat fiscaal regime blijven volgen (ook al is dit in de laatste jaren veranderd).

Herfinanciering mogelijk? Hypotheeklenen bekijkt het voor je

Is het herfinanciëring van je woonkrediet interessant voor jou? Onze experten kijken graag samen met jou naar alle mogelijkheden en berekenen wat voor jou de beste optie is! Wil je graag meer informatie over een herfinanciering?

Bij ons kan je altijd terecht met al je vragen! Als je graag de opties persoonlijk met iemand bespreekt, maak dan vandaag nog een afspraak met één van onze hypotheekspecialisten! Wij luisteren met plezier naar je noden en bedenken een kredietoplossing op maat. Neem vandaag nog contact op met ons!


Lees tips & adviesBereken uw hypotheek

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.