Klanten getuigen

Bij mijn vorige verhuis heb ik me voorgenomen om nooit meer zelf de hypotheek uit te zoeken. Gelukkig heb ik me aan dat voornemen kunnen houden: geen gedoe, wel goede informatie en vooral een selectie met goedkope hypotheken. Dit heeft me ontzettend veel tijd (en kosten) bespaard en ik zou het zo weer doen.

Thomas Goethals
Hou je woonlening zo goedkoop mogelijk: 5 handige tips
11 juni

Hou je woonlening zo goedkoop mogelijk: 5 handige tips

Geschreven door Hypotheek Lenen

Zo houd je je woonlening zo goedkoop mogelijk: 5 handige tips

Iedereen die een woning wil kopen wil natuurlijk zo veel mogelijk geld besparen op allerhande kosten. De hypothecaire lening zal immers al hoog genoeg zijn, dus je doet er slim aan om zelf wat onderzoek te doen. Bijvoorbeeld naar diverse aankoopmakelaars en de daarmee gepaard gaande kosten, want die kunnen sterk uiteen lopen. Maar er zijn meer dingen waar je rekening mee kunt houden om je woonlening zo goedkoop mogelijk te houden. In dit artikel geven wij je 5 tips om in je achterhoofd te houden.

1. Ga zeker shoppen naar de beste hypothecaire lening

Eén van de factoren die we maar niet genoeg kunnen benadrukken, is het vergelijken van alle hypothecaire kredieten en aanbieders. Er zijn namelijk nogal wat aanbieders; zowel reguliere banken als de zogeheten internetbanken. En die bieden nog veel meer verschillende soorten en maten hypotheken aan. Door deze verstrekkers met elkaar te vergelijken via een woonlening simulatie, krijg je direct inzicht in hetgeen je uit zal moeten geven in de toekomst.

2. Bedenk wat voor rente je wilt: vast of variabel?

Het is ook verstandig om na te denken over het soort rente dat je bij je hypotheek wilt afsluiten. Een vaste rente geeft je in elk geval zekerheid op de lange termijn, maar een variabele rente kan juist kansen bieden wanneer de rentevoeten erg gunstig zijn. Over het algemeen raden wij aan bij een hoge huidige rentevoet voor variabel te gaan, zodat je in de nabije toekomst kunt profiteren van een eventueel lagere rente. Is de rente juist heel laag? Zet deze dan vast voor een langere termijn.

3. Zorg voor een zo hoog mogelijke eigen inbreng

Wie een woning wil kopen in de huidige tijden, zal in vrijwel alle gevallen zelf ook een bedrag neer moeten leggen. Het lijkt gemakkelijker om zoveel mogelijk te lenen, maar dat is enkel van korte duur. Hoe meer geld je nu kunt inbrengen, hoe korter je lening zal zijn én hoe lager de rente zal zijn. Heb je zelf spaargeld? Of kun je renteloos lenen van vrienden of familie? Doen!

4. Bedenk wat voor jou de meest gunstige looptijd is

Een lange looptijd betekent doorgaans lagere maandlasten, dus veel kopers kiezen hiervoor. Maar je zit wel langer aan maandlasten vast, plus elk jaar extra betekent ook extra rente die je moet betalen. Zit je er de komende jaren goed bij, overweeg dan in juist deze jaren zoveel mogelijk van je lening af te lossen. Daarmee creëer je voor jezelf zekerheid.

5. Kies ook zelf de verplichte verzekering

Veel hypotheekverstrekkers zullen je ook direct offertes doen toekomen voor je schuldsaldoverzekering en brandverzekering. Maar door zelf actief op onderzoek uit te gaan, kun je in de meeste gevallen aardig wat besparen op deze verzekeringen. Dit zal je lasten per maand ook absoluut goedkoper maken.

Hypotheek Lenen kan je van alle tips en trucs voorzien

Wij denken graag met je mee om jouw hypotheek zo goedkoop mogelijk te houden, dat is waar wij ons dagelijks het liefst mee bezighouden. Na een grondig onderzoek van jouw mogelijkheden en inkomsten, kunnen wij je precies vertellen welke lening het beste bij jou past en op welke gebieden er voordeel te behalen valt. Bel ons om een intake te plannen en wij vertellen je meer.


Lees tips & adviesBereken uw hypotheek

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.