Klanten getuigen

Ik wou graag verhuizen, maar zag erg op tegen de papierwinkel. Mijn huisbankier stelde me een hypotheek aan, waar ik me toch niet helemaal goed bij voelde. Ik ging voor een tweede opinie naar Hypotheeklenen.be en mijn voorgevoel werd bevestigd: met hulp van Hypotheeklenen.be heb ik nu een hypotheek die veel goedkoper is dan bij mijn eigen bank.

Jaqcueline
Home staging: hoe maak je je huis aantrekkelijk voor kopers?
14 februari

Home staging: hoe maak je je huis aantrekkelijk voor kopers?

Geschreven door Hypotheek Lenen

Voor veel potentiële kopers geeft de eerste indruk die ze van jouw huis hebben de doorslag. En een eerste indruk is in luttele seconden al gemaakt, dus het is van groot belang dat je je woning goed voorbereid op bezichtigingen. Natuurlijk betekent dit dat je goed opruimt en ervoor zorgt dat je huis schoon is als er bezichtigingen zijn gepland.

Maar je kunt nog meer doen, zoals je interieur een fikse oppepper geven en hier en daar wat veranderingen aanbrengen. Al deze handelingen samen noemt men ook wel ‘home staging’. Home staging is er op gericht om een geweldige eerste indruk achter te laten bij kopers, zodat je er vrijwel zeker van kunt zijn dat de eerste biedingen snel binnen zullen komen.

Lees verder voor informatie en handige tips over home staging en hoe je je huis aantrekkelijk kunt maken voor kopers.

Algemene tips en informatie over home staging

Home staging is een snelle en ook nog eens goedkope manier om het beste van jouw woning naar voren te laten komen. Je accentueert vooral de sterke punten, zodat mensen zichzelf sneller in jouw huis zien wonen. Enkele basiszaken die je daarbij niet mag vergeten:

  • Maak elke afzonderlijke ruimte goed schoon en zorg voor een frisse geur in huis
  • Zet genoeg ramen open op de dag zelf, ook als het koud is
  • Haal zo veel mogelijk persoonlijke spullen en accessoires weg
  • Haal ook overtollige meubels het liefst weg om ruimte te creëren
  • Herstel zoveel mogelijk kleine schadeposten en gebreken
  • Heb je een huisdier, zorg er dan voor dat je dier een paar dagen elders kan verblijven en verwijder ook spullen van je dier: niet iedereen houdt namelijk van dieren en dit kan de koop zeker beïnvloeden
  • Zorg ook voor een nette buitenruimte en ruim je tuin goed op
  • Zet het liefst tuinmeubelen buiten, dit geeft je tuin een levendige sfeer

Naast deze algemene tips, hebben wij per afzonderlijke ruimte in huis nog wat extra tips voor je, om alles zo goed als mogelijk voor te bereiden op de bezichtigingen.

Maak de entree zo netjes mogelijk

Zorg ervoor dat mensen die je huis bezichtigen direct een fris en ruimtelijk gevoel krijgen bij binnenkomst. Maak de entree goed schoon, verwijder uiteraard ook zaken als stof en spinnenwebben. Een gezellige deurmat kan verwelkomend ogen, net als een leuk bijzettafeltje met een fraaie lamp en wat bloemen.

De woonkamer is het hart van je huis

Nadat men je woning is binnengetreden, komen ze veelal in de living terecht. Zorg voor een strak en ruim geheel zonder overbodige spullen. Het beste is om de muren licht te verven en voor neutrale accessoires te zorgen. Wat nieuwe kussens en één of twee schilderijen of foto’s aan de muur brengen direct een mooie sfeer. Een paar planten of een mooi boeket bloemen in de woonkamer werkt ook altijd goed.

Zorg voor een uitnodigende keuken

Veel mensen kijken extra aandachtig naar de keuken, want hier spendeer je uiteraard ook aardig wat tijd. Ruim in ieder geval je kastjes goed op en maak alles perfect schoon. Bij wat oudere keukens kun je overwegen om de kastjes een likje verf te geven en allicht ook nieuwe handgrepen te kopen. Zorg voor goede verlichting en ruim apparatuur zoals waterkokers zo veel mogelijk op.

Besteedt extra aandacht aan sanitaire voorzieningen

Ook in je badkamer kun je overwegen om gedateerde meubels op te frissen. Zorg er uiteraard voor dat er geen schimmel in je badkamer te vinden is en investeer eventueel in nieuwe kranen en een nieuwe toiletbril. Een paar dikke handdoeken staan fraai, berg je toiletartikelen zoveel mogelijk op en laat alleen een paar items staan.

Tips voor de slaapkamers

Zorg voor een rustige look door overtollige zaken weg te halen. Maak je bed mooi op met beddengoed dat mooi bij de kleuren van je wanden past. Ruim je kasten goed op, want veel mensen zullen deze openmaken om naar de ruimte binnenin te kijken. Heb je dit allemaal gedaan? Dan is je huis klaar voor bezichtigingen!

Voor meer informatie en tips kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Hypotheek Lenen. Wij kunnen je ook vast helpen aan een goede berekening voor je nieuwe hypotheek en eventueel bijstaan, als er een overlap is tussen de verkoop van je huidige woningen aankoop van een nieuwe woning.


Lees tips & adviesBereken uw hypotheek

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.