Klanten getuigen

Bij mijn vorige verhuis heb ik me voorgenomen om nooit meer zelf de hypotheek uit te zoeken. Gelukkig heb ik me aan dat voornemen kunnen houden: geen gedoe, wel goede informatie en vooral een selectie met goedkope hypotheken. Dit heeft me ontzettend veel tijd (en kosten) bespaard en ik zou het zo weer doen.

Thomas Goethals
Hoe vind je de goedkoopste hypothecaire lening?
25 juni

Hoe vind je de goedkoopste hypothecaire lening?

Geschreven door Hypotheek Lenen

Wanneer je een hypothecaire lening wil afsluiten, dan zijn er veel zaken die je vooraf in overweging zult moeten nemen. Een hypothecaire lening gaat meestal om een hoog bedrag. Vraag jezelf een aantal zaken af zoals: hoeveel geld wil je per maand kwijt zijn aan de aflossingen? Weet je al hoeveel geld je in totaal wilt lenen? En wil je meteen beginnen met aflossen, of liever een tijdje alleen de rentevoet betalen? Zorg ervoor dat de bank waar je zaken mee doet, past bij jouw noden en behoeften.

Elke hypothecaire lening is anders, en de vele variaties zijn afhankelijk van de keuzes die de koper maakt en zijn of haar mogelijkheden. Het is daarom ook geenszins een gemakkelijk opgave om het beste woonkrediet te vinden. Alle hypotheken verschillen onderling, bijvoorbeeld wat betreft het rentepercentage, de looptijd en de wijze van aflossen. Informeer je daarom voldoende, of nog beter: laat je bijstaan door een onafhankelijke hypotheekexpert zoals Hypotheek Lenen.

Hypothecaire lening: waar moet je op letten

Om niet onnodig hoge kosten te maken, zijn er verscheidene factoren die een rol spelen bij het vinden van de goedkoopste hypothecaire lening. Het rentepercentage dat je zult betalen, is van grote invloed op je maandelijkse kosten. Daarnaast zijn er nog enkele andere zaken die een besparing kunnen opleveren. Je kunt bijvoorbeeld zelf op zoek gaan naar een goedkope brandverzekering en schuldsaldoverzekering, in plaats van het aanbod van de bank meteen aan te nemen. Ook biedt de manier waarop je zal aflossen een mogelijke besparing.

De rentevoet heeft veel invloed op je maandelijkse kosten

Per maand zal je een deel van je hypotheek afbetalen. Of je meteen begint met aflossen, bepaal je zelf, maar er is één onderdeel dat je hoe dan ook zult moeten betalen: de rente. Kijk dus zeker goed rond naar de verschillende aangeboden opties. Let dan niet alleen op de hoogte van de huidige rentepercentages, maar ook naar de samenhangende voorwaarden. Kies je voor een variabele of een vaste rente? Indien de rente nu laag is, biedt deze laatste optie veel voordeel in de toekomst.

Shop naar relevante verzekeringen

Bij het afsluiten van een hypothecaire lening is het noodzakelijk ook een brandverzekering en een schuldsaldoverzekering af te sluiten. De hypotheekverstrekker zal dit aanbieden, maar het is verstandig om ook zelf rond te kijken naar goede verzekeringen. Soms kan een andere aanbieder een stuk goedkoper zijn en dit pakt voor jou natuurlijk goed uit, want het zal je op maandelijkse basis geld schelen.

Kies de best passende manier van aflossen

Wanneer je eenmaal een bank hebt gekozen, zul je moeten onderhandelen over de diverse opties en voorwaarden. Eén optie betreft de wijze van aflossen. Je kunt namelijk kiezen tussen een vast bedrag per maand gedurende de looptijd, of een vaste kapitaalaflossing. In het laatste geval betaal je in de beginperiode meer, waardoor je later juist minder zal moeten betalen. Dit is niet alleen een prettig gevoel voor later, maar heeft ook een positieve uitwerking op de hoogte van de rente.

Een onafhankelijke hypotheekadviseur helpt je meteen met alles

Om de goedkoopste hypothecaire lening te vinden en af te sluiten, zijn er ongelofelijk veel zaken waar je rekening mee moet houden. Wij raden daarom aan om de hulp in te schakelen van een onafhankelijk expert. Hypotheek Lenen helpt je graag. Dankzij onze jarenlange expertise en meer dan 25 banken als partner, weten wij als geen ander hoe we alle kostenbesparende opties voor je uit kunnen zoeken. Bel ons nu, en wij gaan graag voor jou aan de slag.


Lees tips & adviesBereken uw hypotheek

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.