Klanten getuigen

Financiële producten zijn soms erg ingewikkeld, maar met de hulp van Hypotheeklenen is het allemaal goed gekomen. Dankzij de uitgebreide vergelijking en heldere uitleg, heb ik vol vertrouwen een fantastische prijs gekregen voor mijn nieuwe hypotheek.

Isabelle Tant
Hoe herken je een goede vastgoed makelaar?
7 juni

Hoe herken je een goede vastgoed makelaar?

Geschreven door Hypotheek Lenen

Wanneer je op het punt staat afscheid te nemen van je huidige woning, komt er een hele hoop op je af. Natuurlijk het emotionele gedeelte, want je hebt er immers een deel van je leven gewoond, geleefd en herinneringen gecreëerd. Maar naast het gevoelsmatige aspect, spelen ook allerhande praktische zaken een rol. Zoals de prijs waarvoor je je woning op de markt zet, de wijze waarop je je huis presenteert en hoe deze factoren een rol zullen spelen in de bepaling van de marktwaarde van je huis.

Door de emotionele hechting die je met je huis hebt, ben je misschien niet helemaal onbevooroordeeld om de verkoop te regelen. Misschien ben je wel helemaal verknocht aan die ene paarse muur, of een enigszins gedateerde maar gezellige zithoek. Zulke persoonlijke voorkeuren kunnen echter een goede verkoop in de weg staan. Potentiële kopers hebben nu eenmaal niet altijd voldoende voorstellingsvermogen om hier doorheen te kijken.

Misschien is het daarom de moeite om beroep te doen op een verkoopmakelaar die op objectieve wijze je woning zo goed mogelijk in de markt zet.

Een goede verkoopmakelaar “verkoopt” je huis

Maak, wanneer je beslist om de diensten in te roepen van een makelaar, meteen een afspraak met meerdere makelaars om langs te komen en je huis te tonen. Een goede makelaar zal je woning in één oogopslag beoordelen, zonder daarbij jou het gevoel te geven dat er iets niet toereikend is. Een verkoopmakelaar richt zich geheel op jouw wensen en probeert die op een zo efficiënt mogelijke wijze waar te maken. Je zult allicht niet met elke makelaar meteen een klik hebben. Vandaar dat het raadzaam is meteen met meerdere makelaars kennis te maken.

Hoeveel kost een immo-makelaar?

Elke (verkoop-)makelaar vraagt voor de aangeboden diensten een ereloon. Dit bedrag kan een makelaar geheel zelf bepalen, dus het bedrag dat je uiteindelijk kwijt zult zijn kan per makelaar enorm verschillen. Over het algemeen bestaat dit bedrag uit een bepaald percentage van de uiteindelijke verkoopprijs, maar soms hanteren makelaars vaste tarieven. Vraag daarom altijd van tevoren concrete offertes op, zodat je een goede indicatie hebt van de kosten voor de verkoop van je woning.

Kijk de algemene voorwaarden van de makelaar na

Wanneer je in zee gaat met een verkoopmakelaar, ga je een contractuele verplichting aan. Het is dus verstandig van tevoren te weten waar je dan precies aan vast zit. Sommige makelaars hanteren iets soepelere voorwaarden dan andere. In de algemene voorwaarden is onder meer beschreven wat jullie wederzijdse rechten en plichten zijn, wat de gang van zaken is in geval van een geschil. Verder vind je er ook informatie betreffende de kosten voor verkoop. Ook staat er informatie in over een opzeggingstermijn, wanneer je eventueel de verkoop toch stop zou willen zetten.

Wat is een goede verkoopmakelaar?

Een goede verkoopmakelaar is een makelaar die naar jouw wensen luistert, je woning zo goed en efficiënt mogelijk te koop aanbiedt, werkt voor een scherp tarief en eerlijke algemene voorwaarden stelt. Om een verkoopmakelaar te vinden die aan al deze eisen voldoet ben je wellicht wel wat tijd kwijt, maar deze investering in tijd zal je uiteindelijk financieel voordeel opleveren en is het dus zeker waard!

Verkoop je je woning om een nieuw pand aan te kopen? Dan is het tevens slim om meteen op zoek te gaan naar een expert op het gebied van hypotheken. Hypotheek Lenen kan je hier uitstekend in bijstaan. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander de best passende hypotheek voor jou te vinden. Of het nu gaat om een nieuwe hypotheek of een overbruggingskrediet, wij voorzien je van alle informatie om ook dit onderdeel soepel te laten verlopen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.


Lees tips & adviesBereken uw hypotheek

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.