Klanten getuigen

Voor mijn eerste huis heb ik aangeklopt bij Hypotheeklenen.be. Alles werd duidelijk uitgelegd en er is goed de tijd genomen om mij te helpen aan een goedkope hypotheek. Met de selectie van Hypotheeklenen.be heb ik snel een goedkope hypotheek kunnen afsluiten. Binnen twee weken was alles rond.

Stijn
Een kleinere woning kopen? De ideale lening vind je bij ons!
9 december

Een kleinere woning kopen? De ideale lening vind je bij ons!

Geschreven door Hypotheek Lenen

Er zijn de afgelopen decennia steeds meer mensen in stedelijke gebieden gaan wonen. Dit betekent dat we allemaal dichter bij elkaar wonen en dat woningen zowel schaarser als duurder zijn geworden. Wanneer je nu een mooi huisje op een prominente plek in de binnenstad wilt bemachtigen, dan zal je aardig wat geld neer moeten leggen voor een gemiddelde woning.

Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om kleiner en compacter te wonen. In plaats van een herenhuis, is een studio tegenwoordig ook al goed genoeg, als je favoriete restaurantjes en andere voorzieningen daardoor op loopafstand gelegen zijn. En dat is helemaal geen slecht plan, want er zijn inmiddels vele handige oplossingen om een kleine woning tóch heel luxe en fraai te maken. In dit artikel meer informatie over het kopen van een kleinere woning en de ideale lening.

De ideale oplossing voor starters en alleenstaanden

Een kleinere woning is geweldig voor alleenstaanden en starters op de woningmarkt. Het is vaak moeilijk om voor grotere huizen met een hoge eigen inbreng voor je woonlening op de proppen te komen. Je carrière is immers nog maar net gestart. Kies daarom liever voor iets kleins, want dan zal de hypotheek ook beter meevallen. In je eentje heb je al die ruimte bovendien toch niet echt nodig.

Voordelen van een kleinere woning

Een kleine woning betekent weliswaar minder ruimte. Maar dit betekent ook veel minder schoonmaakwerk, lagere onderhoudskosten en minder muren om te verven. Daarnaast is een klein huis bijzonder praktisch. Alles is binnen handbereik. Je hoeft trouwens ook niet zo’n gigantische televisie te kopen, want je zit er ook niet meer zo ver vandaan! Uiteraard is het ook nog zeer vermeldenswaardig dat je stookkosten op jaarbasis flink laag zullen uitpakken, doordat er veel minder vierkante meters verwarmd hoeven te worden dan bij een grote woning,

Je kunt gemakkelijker een woning in de binnenstad verkrijgen

Omdat er steeds meer kleine appartementen en studio’s gerealiseerd worden, is het makkelijker geworden om in de stad te wonen. Grote herenhuizen worden tegenwoordig veelal opgekocht door professionals, die de panden omtoveren tot meerdere bewoonbare ruimten. Zo kunnen er meerdere mensen in een huis wonen, dat eerdaags enkel voor slechts één gezin was bestemd.

Klein wonen betekent zeker niet minder luxe!

Een kleine woning hoeft absoluut niet te betekenen, dat je in hoeft te leveren op luxe en comfort. Je kunt alsnog het interieur geheel naar eigen smaak en stijl inrichten, bijzondere materialen gebruiken en handige elementen installeren die voor meerdere doeleinden geschikt zijn. Zoals een trap met lades, een uitschuifbaar bed en een kast waar je televisie in kan worden verborgen. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

Gebruik je huidige overwaarde om je nieuwe woning mooi in te richten

Heb je momenteel al een woning en wil je kleiner wonen? Bijvoorbeeld omdat de kinderen uit huis zijn, of omdat je naar een ander deel van het land verhuist? Dan is het sterk aan te raden om te kijken hoeveel geld je overhoud na verkoop van je woning. De nieuwe woning zal vaak stukken goedkoper zijn en dat geld kun je mooi steken in luxe materialen en nieuwe meubels.

Jouw ideale lening voor een kleinere woning bekijken? Neem gerust contact op met Hypotheeklenen.


Lees tips & adviesBereken uw hypotheek

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.