Klanten getuigen

Voor mijn nieuwe woning was ik op zoek naar goed en onafhankelijk advies. Hypotheeklenen.be heeft mij goed voorzien van de juiste informatie, zodat ik snel en zonder veel zorgen een weloverwogen beslissing kon nemen. Ik kan het iedereen aanraden!

Marnix Vramhout
De renteloze lening voor renovatie 2021: wat moet je weten?
4 november

De renteloze lening voor renovatie 2021: wat moet je weten?

Geschreven door Hypotheek Lenen

Heb je plannen om binnenkort een huis aan te schaffen, maar weet je nog niet zeker in wat voor soort woning je wilt gaan wonen? Veel woningzoekers twijfelen tussen een zogeheten sleutel-op-de-deur woning, of juist een opknapwoning. Opknapwoningen zijn vaak een stuk goedkoper, dus als je een handige klusser bent dan kun je aardig wat geld besparen.

Je hebt dan alleen wel extra geld nodig om de verbouwing mee te bekostigen. Niet iedereen beschikt tegenwoordig over spaargeld, waardoor het aanschaffen van een opknapwoning voor sommigen een moeilijke opgave kan blijken. Daar is nu een mooie oplossing voor: een renteloze lening speciaal voor renovaties. In dit artikel leggen wij je precies uit hoe dit werkt en of je hier aanspraak op kunt maken.

Waarom je woning renoveren?

Sinds de invoering van het EPC-attest is renoveren en verbouwen een populair onderwerp geworden. Niet zonder reden natuurlijk, want een woning met een hoge EPC-waarde levert meer geld op, tegelijkertijd bespaar jij dan weer juist op stookkosten.

Dit geldt des te meer voor mensen die een woning willen aanschaffen om deze vervolgens op te knappen: dit resulteert altijd in een fikse waardestijging. Wilde je al langer renoveren, maar had je het geld niet opzij gezet? Dan kan deze renteloze lening je dromen misschien wel waarmaken.

Hoe werkt de renteloze lening precies?

Wanneer je in 2021 een woning koopt in Vlaanderen, dan kun je vanaf dan ook een renteloze lening afsluiten met een maximum tot 60.000 euro. Deze lening dient dan wel uitsluitend gebruikt te worden voor renovaties en werkzaamheden die hiermee gemoeid zijn.

Deze maatregel dient er eigenlijk voor, om mensen aan te zetten tot het moderniseren en renoveren van woningen. En doordat je geen rente betaalt, bespaar je jezelf extra kosten.

Welke voorwaarden gelden voor de renteloze lening?

Indien je aanspraak wilt maken op deze lening, dan kun je zowel bij je eigen bank aankloppen als bij je energieleverancier. Je sluit het krediet af zoals elk ander krediet, echter komt de rente voor de rekening van de Vlaamse overheid.

Er is wel een verplichting aan het krediet gekoppeld, want je moet binnen vijf jaar na het aankopen van je woning de renovaties volledig uitgevoerd hebben.

Zijn er nog andere premies voor renovatie?

Indien je meer over deze optie wilt weten, dan staat het team van Hypotheek Lenen altijd voor je klaar. Ook kunnen wij je mogelijk assisteren met het aanvragen of opzoeken van andere premies, waardoor je kunt besparen op renovatiekosten.

Zo bestaat er onder meer nog een labelpremie, met een hoogte tussen 2.500 en 5.000 euro. Deze premie kun je krijgen, wanneer je je woning renoveert om je EPC-waarde te doen stijgen. Kun je na de renovatie een betere EPC-waarde aantonen? Dan kun je profiteren van deze premie.

Hypotheek Lenen helpt je op financieel gebied

De aankoop van een woning is altijd een belangrijke stap in je leven. Omdat er veel komt kijken bij een aankoopproces, denken wij graag met je mee op financieel gebied.

Zo kunnen wij je duidelijkheid in je situatie verschaffen middels een simulatie, maar ook wijzen wij je altijd graag op de aanwezige mogelijkheden in de vorm van renteloze kredieten en premies. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.


Lees tips & adviesBereken uw hypotheek

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.