Overweeg je om een woning te kopen, dan komt hier het nodige (denk-)werk bij kijken. In veruit de meeste gevallen zullen kopers moeten opteren voor een hypothecair krediet, dat hen in staat stelt het huis van hun dromen aan te schaffen zonder een groot startkapitaal.

Maar om een hypothecair krediet af te kunnen sluiten, moet je wel bepaalde gegevens overlopen met betrekking tot je financiën. Alvorens een woonlening uit te schrijven, willen banken graag weten of jij nu en in de toekomst in staat zult zijn om je lening af te betalen. Lukt dit niet, dan kan de bank je huis verkopen. Je huis is immers je onderpand voor je hypotheeklening. Wil je dit soort vervelende situaties liever voorkomen? Dan is het zeer verstandig een simulatie uit te laten voeren, die precies in kaart brengt wat jij als koper wel en beter niet kunt doen.

Hypothecaire leningen bestaan in vele soorten en maten

HypotheekLenen.be assisteert je graag met het vinden van een lening die precies bij jou en je mogelijkheden past. Als je graag een woning wilt kopen, dan zal een simulatie van je hypothecaire lening jou vertellen of de woonlening voor jou haalbaar is. Ook kan een simulatie van woonleningen meer inzicht bieden in de mogelijkheden om op je huidige hypotheek te besparen.

Maar een hypotheeklening wordt niet alleen afgesloten voor het kopen van een woning: ook renovaties en verbouwingen kun je er op fiscaal voordelige wijze mee financieren. Wil je bijvoorbeeld een ruimte die je weinig gebruikt eens opfrissen? Of je garage omtoveren in een splinternieuwe keuken? In al deze gevallen zal een simulatie van een extra woonkrediet jou vertellen wat je mogelijkheden zijn.

Simulatie hypothecaire lening

Met het afsluiten van een hypothecaire lening ben je er nog niet. Je lost een woonkrediet meestal voor een  lange periode af, waardoor je er enigszins zeker van moet zijn of jouw situatie op het moment daar stabiel genoeg voor is. Ook kun je met een simulatie meerdere leningen naast elkaar leggen, hetgeen je in staat stelt de voor jou meest passende optie te kiezen.

Wilt je het liefst zo weinig mogelijk afbetalen? Dan kun je opteren voor een hypotheek met weinig tot geen aflossing. Je betaalt dan in de eerste periode alleen maar rente. Dat is op korte termijn voordelig, maar kan op langere termijn wel problemen opleveren indien je niet genoeg spaart om de hypotheek af te betalen. In een dergelijk geval is het wijs, om een correct toekomstbeeld te creëren en een simulatie van je hypothecaire lening kan hierbij helpen. 

Simulatie hypothecaire lening bij HypotheekLenen.be 

Wij bieden jou direct en duidelijk inzicht in al je mogelijkheden, dankzij onze heldere simulatie voor hypothecaire kredieten. Met meer dan 25 verschillende hypotheekverstrekkers in onze portefeuille, kunnen wij je de beste lening voorleggen die exact past bij jouw situatie. In één oogopslag kun je alle mogelijkheden naast elkaar zien, waardoor je veel beter een keuze kunt maken die voor jou positief uit zal werken. Bel ons snel voor een afspraak en wij brengen alles voor je in kaart.

Ook uw hypotheek online simuleren?Klik hier

U hoeft niets te doen, wij zoeken voor u bij 25 banken. 100% onafhankelijk, gratis en vrijblijvend.